12 жовтня на базі КЗ «Погребищенський ліцей №1» було проведено семінар «Харчування в закладах загальної середньої освіти за програмою НАССР», участь у якому взяли начальник відділу освіти Галина Дмитрівна Довганенко, головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицина Вінницького районного управління ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області Наталія Несторівна Школьна, кухарі і медсестри закладів загальної середньої освіти Погребищенської міської ради.
Галина Дмитрівна Довганенко розповіла про необхідність реформування шкільного харчування, головною метою якого є забезпечення здорового, різноманітного, збалансованого та якісного харчування у закладах освіти.
Наталія Несторівна Школьна розповіла присутнім про впровадження програми НАССР (інструмент для контролю безпеки харчування, який передбачає аналіз небезпек і проведення поетапного контролю за усіма етапами приготування страв і продуктів харчування, починаючи від прийому продуктів на склад і до моменту подачі готової страви), наголосивши на важливості впровадження принципів даної програми у харчоблоках в закладах освіти.
На семінарі після теоретичної частини, кухарі і медсестри, розділившись на команди, ділилися досвідом створення 4-тижневого сезонного меню і приготування страв для школярів, який, сподіваємося, буде у нагоді для кожного окремого закладу.
Головний спеціаліст відділу освіти Тетяна Маркова